Kapat
ceh-egitimi-min
Teknoloji 1.733 1

O Password’u Bul 375.000 TL’yi Kazan!

1Password isimli ünlü online şifre saklama platformu, ödüllü bir hack yarışması açtı. Yarışmada sitenin veritabanına sızarak içinde “bad poetry” yazan metin dosyasını buraya yerleştiren 375.000 TL ödül alacak. Bakalım hangi ülkenin hackeri kazanacak ödülü.

AgileBits’in bir hizmeti olan 1Password, internet ortamında şifrelerinizi saklamanızı ve hatırlamanıza gerek kalmadan hesaplarınıza giriş yapmayı sağlayan bir platform. Firma yeni duyurduğu yarışmayla şifreleri sakladığı veritabanına ulaşan hackerlara 100.000 Dolar (yaklaşık 375.000 TL) ödül vadediyor. Hackerların tek yapması gereken siteyi hacklemek ve veritabanına “bad poetry” yani “kötü şiir” yazılı bir metin dosyası koymak.

beyaz

Geçtiğimiz aylarda firma, bayrak yarışı tarzında 25.000 dolarlık ödülü olan bir hack yarışması da açmıştı. AgileBits, bu yarışmalar ile 1Password platformunun ne kadar güvenli olduğunu duyurmaya çalışıyor. Adeta tüm dünya hackerlarına meydan okuyan firma, bu yarışma ile sisteminde hiçbir açığın olmadığını herkesin gözü önüne sermekte kararlı. 1Password, bu tarz yarışmalar sayesinde popüler şifre koruma arşivleri arasında yerini aldı. Ancak hack dünyasındaki “insanın olduğu her yerde açık vardır” sözünü akıldan çıkarmamak gerekiyor. Eğer veritabanı kırılırsa, büyük bir güvenlik açığı da ortaya çıkmış olacak. Ve firma tabiri caizse rezil olabilir. 🙂

AgileBits’ten Jeff Shiner Tom’s Hardware isimli yayına yaptığı açıklamada “Tüm gücümüzle müşterilerimizin bilgilerini korumaya mecburuz. Bu da gerçek hayatta hack işiyle uğraşanların ve özellikle beyaz şapkalı hackerların yaratıcılığından faydalanmamız gerektiği gerçeğini doğuruyor. Bunu çok ciddiye alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ercan Asilzade {Ercan Asilzade}

25 yaşında olan Ercan, uzun yıllardan beridir teknolojiye ilgi duymaktadır. Üniversite eğitimine devam etmekte olan Ercan, gelecekte teknoloji alanında daha fazla aktif olmayı hedeflemektedir.

“O Password’u Bul 375.000 TL’yi Kazan!” üzerine 1 yorum

  1. Ümit dedi ki:

    O password’u bulmak tahminimce çok zordur Allah bilir kaç rakam kaç harf vardır bilgilendirme için teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.