Kapat
Teknoloji 15 0

Kur fiyatları teknolojik cihazların fiyatlarını arttırmaya hazır!

Türk Lirasının ABD Doları karşısında sürekli durmak bilmeyen değer kaybı dolayısı ile ABD Doları cinsinden ithal edilen cihazların fiyatlarına gelecek zamların yeni rekorlar kırması bekleniyor. Teknoloji mağazalarının bazı pahalı ürünleri stokladığı ve kendi elinde yokmuş gibi göstermeye başladığı son birkaç gündür, mağazalarda bazı cihazları bulmak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.

Apple, Samsung marka ürünlere gelen zamlar dışında ”yerli” olarak lanse edilen ama içerisindeki donanımların tamamına yakını yurtdışından ithal edilen Vestel benzeri markaların ise bu zamları diğer ithal markalara oranla daha kısa sürede yaptıkları ve cihazlarının fiyatlarını oldukça fazla arttırdıkları piyasaya yansıyor.

Pahalı olan daha fazla zam alıyor

Pahalı olan teknolojik cihazların daha fazla zam alacak olduğu ve almaya başladığı Türkiye’de teknoloji düşkünü olan ve orta halli sınıfında olan vatandaşların bundan sonra çok daha büyük zorluklar çekmesi söz konusu olacak. Cihazlara gelen zamlar zaman zaman %40 oranını geçerken, gelecekte bunun daha fazla olması, ABD Doları 1 kuruş artsa dahi firmaların zarar ettiği için hemen yeni zamlar planladıkları biliniyor.

Anıl Kılıççı {Anıl Kılıççı}

Henüz 26 yaşındayım. 10 yılı aşkın süredir teknoloji üzerine yoğun ilgi duyuyorum ve Adnan Menderes Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.