Kapat
Teknoloji 10 0

Sıfırdan Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?

Teknolojinin ilerlemesi ve çağımızın en çok konuşulan cep telefonlarının teknoloji pazarına girmesiyle birlikte birçok yeni alan ortaya çıktı. Ancak bazı alanlar çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Uygulama geliştirme de bu alanlardan biri. Akıllı telefonlar uygulama geliştirmenin önemini artırdı.

Bir Program Nasıl Oluşturulur?

Peki nasıl bir program oluşturabilirsiniz? Bu sorunun cevabını ve uygulama geliştirmenin temellerini bu yazımızda öğreneceksiniz.

Uygulama geliştirmenin ilk aşaması

Uygulama geliştirme tek bir disiplin olmadığından, öncelikle bir uygulama tasarlamak istediğiniz platformu seçmelisiniz.

Nasıl bir uygulama geliştirirsiniz?

Oluşturmak istediğiniz programın mobil mi yoksa bilgisayar tabanlı mı olacağına karar verirken, destekleyeceği işletim sistemini seçmek çok önemlidir.

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, uygulamanın geliştirilmesi sırasında kullanılacak dil ve araçlara karar vermek ve bunları belirlemektir.

İkinci olarak, oluşturmak istediğiniz uygulama türünü seçmelisiniz. Hitap etmek istediğiniz hedef kitle ve uygulama ile işlemek istediğiniz konu da dahil olmak üzere farklı alanlarda kapsamlı bir pazar araştırması yapmalısınız. Tüm bu çalışmalar sonucunda seçtiğiniz uygulamaya göre geliştirme aşamalarını kullanmanız çok daha mantıklı olacaktır.

Telefon İçin mi Uygulama Geliştirmek İstiyorsunuz?

Eğer telefon için bir uygulama geliştirmek istiyorsanız farklı programlar ve diller kullanmanız gerekecektir. Ancak telefon için değil de bilgisayar için bir uygulama geliştirmek istiyorsanız farklı faaliyetler gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Bir uygulama nasıl geliştirilir?

Şimdi en popüler alanlardan birini ele alalım: mobil uygulama geliştirme. Bir mobil uygulama geliştirmenin bir PC programı geliştirmekten biraz daha kolay olduğu yaygın bir bilgidir.

Geliştirmek istediğiniz uygulama türünü belirledikten sonra mobil uygulama geliştirmenin işletim sistemi kısmına geçebilirsiniz.

Mobil uygulama geliştirmede bir sonraki adım, iOS mu yoksa Android uygulaması mı oluşturmak istediğinize karar vermektir. Çünkü bu noktadan sonra mobil uygulamanızın oluşturulması aşamasında yapacağınız tüm işlemler bu karara bağlıdır.

Uygulama nasıl oluşturulur?

Bir iOS uygulaması geliştirmek: Hedef kitleniz iOS kullanıcılarıysa ve bu nedenle iPhone uygulaması geliştirmeyle ilgileniyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta var.

App Store için bir uygulama geliştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus lansman ücretidir.

Apple, bir uygulama oluştururken ve yayınlarken kullanıcılardan bu ücreti alır. Bir iOS uygulaması oluşturmadan önce, onu yayınlatmak için 100 dolar harcamanız gerekir.

Bir uygulama nasıl oluşturulur?

Xcode, iPhone uygulama geliştirme için en popüler yazılımdır. Apple bir uygulama oluşturmaya karar verdiğinde, geliştirme sürecini başlatmak için Xcode kullanılabilir.

Xcode, C++ ve tabii ki Objective-C kullanarak Apple uygulamaları oluşturmayı kolaylaştırır.

Android uygulama geliştirme

App Store uygulamaları oluşturmak ile Google Play uygulamaları geliştirmek arasında önemli farklar vardır. Android işletim sisteminin boyutu nedeniyle, bir Apk uygulaması oluşturmanın biraz daha uygun olduğu söylenebilir.

Android uygulamalarının geliştirilmesi ve dağıtılması çok daha kolaydır. JAVA ve C++, Google Play uygulama geliştirme için kullanılan tipik programlama dilleridir. Bununla birlikte, Android Studio ve Eclipse uygulama geliştirme için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir uygulama nasıl oluşturulur?

Android framework sayesinde dünyada en çok kullanılan programlar olan Facebook ve ilgili sosyal ağ uygulamaları, tıpkı diğer uygulamalar gibi 25$ hesap ücreti karşılığında Google Play’de Facebook uygulama geliştirme ve Facebook eklentisi olarak yayınlanabilmektedir.

Uygulama geliştirme eğitim prosedürleri

Yeni başlayanlar için eğitim

1) Her platform için gerekli programları indirin.

2) Kullanmak istediğiniz uygulamalar için eğitime başlayın.

3) Kullanmak istediğiniz yazılım dili için eğitime başlayın.

4) Programlama dilinin nerede uygulanacağını seçin.

İleri Düzeye Geçişin İlk Aşamaları

İleri düzey kullanıcılar için eğitim – geliştirilecek platforma göre arayüz eğitimi.

– İstenilen dilde algoritmaların nasıl oluşturulacağına dair talimat

– Uygun yazılımı kullanarak bir projenin nasıl geliştirileceğinin anlaşılması

– Yayıncılık uygulamaları konusunda eğitim

Bir uygulama nasıl oluşturulur?

Ancak uygulama geliştirme eğitimleri bu süreçlerle sınırlı kalmamalıdır.

İster iOS, ister Android veya PC için uygulama geliştiriyor olun, uygulama geliştirme eğitimlerini düzenli olarak planlamalısınız. Çalışma tarzınıza ve geliştirdiğiniz stratejiye bağlı olarak, bu süreçlerin her birinde daha derine inebilir ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://flashaber24.com/1-milyon-indirilen-uygulama-ne-kadar-kazandirir/

 

 

25 yaşında olan Ercan, uzun yıllardan beridir teknolojiye ilgi duymaktadır. Üniversite eğitimine devam etmekte olan Ercan, gelecekte teknoloji alanında daha fazla aktif olmayı hedeflemektedir.

Ercan Asilzade {Ercan Asilzade}

25 yaşında olan Ercan, uzun yıllardan beridir teknolojiye ilgi duymaktadır. Üniversite eğitimine devam etmekte olan Ercan, gelecekte teknoloji alanında daha fazla aktif olmayı hedeflemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.