Kapat
Teknoloji 11 0

Yeni Macbook Air ve iPad Pro Alınır Mı?

Apple yeni cihazlarını kısa süre önce tanıttı ve satışa sunmaya başladı bile. Apple Türkiye ise cihazların fiyatlarını kısa süre önce açıkladı ve kullanıcıların cihazlara kısa süre içerisinde sahip olabilecek olduklarını ve cihazların fiyatlarının ortalamanın üzerinde olduğunu açıkladı. Dolar kurunda düşüş olmasına rağmen cihaz fiyatlarının yüksek olması ise Apple kullanıcıları arasında bile ”nasıl alacağız?” tartışmalarına sebep olurken, teknoloji devi akıllı cep telefonlarının dışında tablet ve bilgisayar sektöründe de liderliği sürdürmeye devam edecek olduğunu gösterdi.

Yeni modellerinde daha farklı bir tasarıma yer veren Apple, sadece tasarım güncellemeleri ile sınırlı kalmadı. Macbook Air modelinin yeni modelinde daha fazla ekran çözünürlüğü sunan teknoloji devi UHD 4K ekran sayesinde Macbook Air kullanıcılarının artık çok daha fazla net görüntü alabilecek olduklarını ve bu görüntünün batarya konusunda olumsuz etkisinin asla olmayacak olduğunu açıkladı

Yeni Macbook Air modelinde 12 saati aşan kullanım süresi vaat eden Apple, bu süre içerisinde 13 saate varan kesintisiz film izleme özelliğinin dahil olduğunu ve internet gezintilerinin 12 saat civarında olabilecek olduğunu belirtti. Teknoloji devinin bu adımının dışında yeni Macbook Air modelinde ses ve düzey kalitesinde de yükselişe gittiği açıklandı.

Buna göre %25 oranında daha fazla ses çıkışı sağlayacak olan cihaz, bu sayede yüksek ses seven kullanıcılara tam bir imkan sunacak ve bu sayede daha fazla ses çıkışı ve daha net bir ses kalitesi sunacak.

iPad Pro rekor kırabilir

Yeni modeller arasında yerini alan iPad Pro ise sunduğu özellikler ile bir bilgisayardan daha fazlasını vaat ediyor. Cihazın teknik özelliklerinin dışında programlar ve aksesuarlar konusunda geliştirilmiş olması sayesinde çok daha etkili bir kullanım sunduğu ve tasarım yapan çalışanların tüm ihtiyaçlarına yönelik özel bir takım programlara sahip.

Bununla birlikte cihazın ekran süresi 8 saat ve üzerini görebilecek olduğu tahmin edilirken, kamera açısından %30 oranından daha fazla geliştirildiği gözlemlenen kamera özelliklerinin bir cep telefonu kadar olmasa bile net görüntüler almak için son derece kaliteli ve isteklere uygun özellikler sunacak olduğu belirtildi.

iPad Pro bunun yanında yeni klavye aksesuarı ile yazı yazmak bir o kadar kolay hale geliyor. İsteğe bağlı tam ekran dokunmatik klavye, isteğe bağlı ise fiziksel tam boy klavye sayesinde bir bilgisayardan daha bile hızlı olabilecek kadar kısa süre içerisinde yazı yazılabiliyor.

Fiyatları yüksek değer mi?

Apple’ın yeni modellerinin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı fiyatına değip değmeyecek olduğu konusu henüz hala muallak bir konu. Nedeni ise kullanıcıların 2015 model Macbook Air modeli ile yeni cihaz arasında fiyat farkına değecek kadar pek fark görmedikleri ve 2015 model Macbook Air modelinin daha sağlam görüntüsünün olması gösteriliyor. iPad Pro konusunda ise kesinlikle yeni modelde çok fark olduğu ve tercih olarak birinci sırada olmasının daha etkili olduğu belirtiliyor.

Rojda Hüdaverdi {Rojda Hüdaverdi}

28 yaşında olan Rojda, uzun yıllardan beridir teknoloji hayatı ile iç içe yaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.