Kapat
Teknoloji 5 0

Google Maps için tren güncellemesi

Google Maps yeni bir güncelleme ile akıllı telefonların en fazla kullanımda olan harita uygulaması olmayı sürdürmeyi garantiledi. Sürekli olarak tren-metro ile yolculuk yapan insanlar için yeni güncellemeyi aktif eden Google, bu güncelleme ile nihayetinde Google Maps kullanıcılarının ne zaman trenin gelecek olduğunu haritadan görebilmelerine imkan tanıdı. Dünyada 80’den daha fazla bölgede aktif olarak tren saatleri ile ve vagonların durumu ile entegre çalışacak olan bu özelliğin henüz Türkiye’de kullanılmayacak olduğu ancak gelecekte daha fazla kullanılmasının önünde engel olmaması, Türk vatandaşlarınında gelecekte bu özelliği kullanabilmelerinin önünü açıyor.

Tren ne zaman gelecek?

Google Maps’a trenin ne zaman gelecek olduğunu sorduğunuz zaman, kaç dakika olduğunu ve ne zaman gelecek olduğunu ekranda saniyeler içerisinde gösterecek ve trenin yol boyunca nerede olduğunu takip etmenize imkan tanıyacak. Üstün uydu teknolojilerinin kullanımı ve teknolojik sistemlerin entegre olması sonucunda bu özelliğin daha fazla tren istasyonunda kullanılması bekleniyor. Özellik ABD, Avrupa ve bazı farklı ülkelerde deneme aşamasında henüz daha test ediliyor.

Anıl Kılıççı {Anıl Kılıççı}

Henüz 26 yaşındayım. 10 yılı aşkın süredir teknoloji üzerine yoğun ilgi duyuyorum ve Adnan Menderes Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.