Kapat
Teknoloji 28 0

Apple CEO’su Tim Cook’tan Türkiye açıklaması

Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’de yeni cihazların satışları konusunda gelecek satış çeyreklerinde gerekli performansı alamayacak olduklarını düşündüklerini açıkladı. Cook, Türkiye ve diğer 3 gelişmekte olan ülkede ekonomik olarak problemler yaşanmasından dolayı satış rakamlarının düşecek olduğunu ve bekledikleri kadar satış gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Apple, dolar kurunda yaşanan 1.5 TL ve civarında düşüş sonrasında cihazlarının fiyatlarında indirim yapma kararı almış ve Türkiye’de yaşayan kullanıcıların en son teknoloji cihazları deneyimleyebilmesi adına bu indirimlerin daha fazla teşvik edici olacak olduğunu göstermişti. Apple CEO’su Tim Cook ise bunun etkili olacak olduğunu ancak yeterince iyi sonuç vermeyecek olduğunu belirten bu açıklaması ile Brezilya, Rusya ve Hindistan’da dahil olmak üzere satışların düşecek olduğunu, buna kendilerini hazırladıklarını açıkladı.

Apple’ın bir süredir yüksek fiyatlı cihazları Türk kullanıcıları üzmüş ancak yine de Türk kullanıcılar Apple ürünlerinden vazgeçmeyecek olduklarını belirtmişlerdi. Cihazlarını yenilemek isteyen kullanıcılarında ilk tercihleri arasında Apple yer almıştı.

Rojda Hüdaverdi {Rojda Hüdaverdi}

28 yaşında olan Rojda, uzun yıllardan beridir teknoloji hayatı ile iç içe yaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.