Kapat
Teknoloji 14 0

Apple, Türkiye fiyatlarını düşürebilir

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Türkiye’de fiyatların bir süre sonra düşebilecek olduğunu açıkladı. Reuters’e konuşan Tim Cook, Türkiye ve gelişen pazarlarda dolar karşısında değer kaybeden para birimleri nedeniyle Apple ürünlerine zam yapılmak zorunda kaldıklarını ve zam yapıldıktan sonra Apple ürünlerine azalan talep nedeniyle bir süredir Apple’ın yönetim kurulunda konunun gündemde olduğunu açıkladı. Gelişmekte olan pazarlarda ürün fiyatlarını düşürmek için çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye’nin ve diğer gelişmekte olan pazarların ekonomik olarak yaşadıkları problemler süresince Apple ürünlerinin satış rakamlarında düşüş olmasını istemediklerini belirten CEO, ”gelişmekte olan pazarlarda fiyatları düşüreceğiz” dedi.

Fiyatlar düşecek mi?

Apple ürünlerinin Türkiye’de fiyatlarının büyük oranda düşmesi beklenmiyor. 1.000 TL’ye varan indirimler uygulanmasının hayal olabilecek olduğu, indirimin %10 bandına yakın olabilecek olduğu tahmin ediliyor. Teknoloji üreticisi Apple, eğer Türkiye’de fiyatları düşürmezse bir süre sonra müşteri sayısında daha büyük oranda düşüş olabileceğini ve bunu önlemenin yolunun Apple ürünlerinin yüksek fiyatlı değil, normalin biraz üstünde satılması gerektiğini düşünmekte.

Ümit Karlıoba {Ümit Karlıoba}

19 yaşındayım, çocukluğumdan bu yana hep teknolojik ürünlere ve akıllı telefonlara ilgi duyardım, şimdi ise kendimi teknoloji haberlerini paylaşan bir üniversite öğrencisi olarak bulmuş durumdayım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.