Kapat
Teknoloji 5 0

Apple CEO’su Tim Cook: Düzenlemeler kaçınılmaz

15Apple CEO’su Tim Cook, Amerikan hükümetinin teknoloji pazarı alanında gelecekte alacak olduğu ve kendilerinin tahmin ettikleri yeni yasal düzenlemelerin kısıtlayıcı kararlar alması konusunda senatoya seslendi. Senatörlerin bu konuda alacak olduğu kararlarda çok dikkatli ve hızlı hareket etmelerini istediğini açıklayan, Amerikan pazarında serbest bir piyasanın kendi alanları için bulunmadığını belirten Cook, yasal olarak yapılacak düzenlemelerin son derece endişe verici ve problemlere sebep olabilecek düzenlemeler olduğunu açıkladı.

Amerikan pazarı açıklaması

Amerikan pazarında teknoloji sektörünü derinden değiştirebilecek gelişmeler yaşanmaması için çaba harcayacak olduklarını belirten Apple CEO’su Tim Cook, Apple olarak teknoloji alanındaki pazar değişimlerinden kendilerinin etkilenebilecek olduklarını açıkladı. Apple’ın dünyanın en büyükleri arasında ilk sırada olmasına istinaden yasal olarak alınacak kararları değiştirmek, tüm dünyada uygulanabilecek nitelikte kararlar alınmasına imkan verebilecek ticari bir güce sahip olması Amerikan senatörlerin bu konuda açıklamaları dikkate alacak olduğuna yönelik görüşleri arttırıyor. Apple’ın ABD pazarı dışında tüm küresel pazarda en etkili markalar arasında ilk 10’da bulunuyor olmasından dolayı sadece ABD değil, gelişmeye devam eden ve gelişmiş tüm ülkeler teknoloji üreticisinin kararlarını takip ediyor.

Anıl Kılıççı {Anıl Kılıççı}

Henüz 26 yaşındayım. 10 yılı aşkın süredir teknoloji üzerine yoğun ilgi duyuyorum ve Adnan Menderes Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.