Kapat
Mobil 3 0

Apple iPhone XS ve XR üretimini azalttı

Teknoloji üreticisi Apple, aldığı karar sonucunda ABD’li tüketicilerin ve dünya genelinde yeni XS ve XR iPhone modellerine ilgi gösterilmemesinden dolayı üretim hızını azaltma yolunu tercih etti. 1 sene öncesinde siparişlere yetişemeyen ve devasa arz talebi alan Apple, bu sene ise beklediğini bulamadı ve gelişen ekonomilerde yaşanan gelir problemlerinin yaşanması, ABD’li tüketicilerin yeni XS ve XR modellerini beğenmelerine rağmen özellik ve fiyat arasında belirgin farklar olmadığını belirtmelerinden ötürü yeni modeller pek fazla rağbet göremedi.

Üretim azaltıldı

Apple son satış rakamlarını artık açıklamayacak olduğunu ilan etmiş ve cihaz satışlarını açıklamayacak olmasından dolayı cihazların ne kadar sattığı Apple dışında hiç kimse tarafından bilinemeyecek olsa bile, üretimin azaltılmış olması cihazlara olan mevcut talebin az olduğunu gösteriyor.

XR ve XS modellerinin satış rakamlarının düşük olması ise teknoloji üreticisinin gelecek sene üreteceği modellerde daha fazla özellik ve taleplere daha fazla uygun cihaz modelleri üretmesine ve daha düşük fiyat ile satış yapmasına yönelik adım atmasını sağlayacak. Apple’ın üretimi azaltması şirket gelirlerine yansıyacak.

Anıl Kılıççı {Anıl Kılıççı}

Henüz 26 yaşındayım. 10 yılı aşkın süredir teknoloji üzerine yoğun ilgi duyuyorum ve Adnan Menderes Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.