Kapat
iphone-8-tasarımı-sızdırıldı
Mobil 993 0

iPhone 8 Bekleyenler Bu Raporu Görünce Kızabilir!

Apple’ın vermiş olduğu beklentileri tam anlamıyla karşılayamayacağına dair raporlar dolaşıyor. Firmanın yeni amirali hakkındaki birkaç tercihi ise İphone 8 bekleyenleri kızdırabilir.

Apple’ın telefonun tanımını değiştirdiği serinin 10. yılındayız ve firma bu sebeple ortaya iddialı bir ürün koymak istiyor. En azından iPhone 6’nın ardından pek fazla değişiklikle çıkarmadığı iPhone 7 ile aldığı kötü tepkiler de söz konusu. Aylardır süren bekleyişin devam etmesi ve söylentilere artık Tim Cook’un bile dahil olması, iyice heyecanlandıran bir detaydı;

Sızan konsept iPhone 8 tasarımlarının hepsi de yeni modelde eğlenceli özelliklerin bulunacağını gösteriyor. Ekran altına gömülmüş TouchID ve kamera gibi özellikleri için çalışan Apple’ın söz konusu tasarımları gerçekleştirmesi durumunda bekletmesi çok normal. Ancak bazı analistler durumun pek böyle olmadığı konusunda ısrarcı. Önceki tasarımlara nazaran Samsung’un yeni çıkan amiraline çok benzeyen bir ön panel tasarımının geleceği yönündeki iddialar artmaya başladı. 9to5Mac sitesinin haberine göre ön panelin alt ve üst çerçeveleri aynen yerinde kalacak ve planladığı gibi Touch ID gene ekrana gömülmüş şekilde gelecek.

iphone-8-tasarımı-bekleyenleri-kızdıracak

Ayrıca kablosuz şarj teknolojisi için epey geç kalan (diğer telefon üreticilerine göre) Apple’ın iPhone 8 tasarımında bunu mümkün kılmak için metal gövdeden cam gövdeye geçeceği söylenenler arasında. Yerinde bir tercih olacağını söylemek gerekir, Samsung bu konuda S8 modelleri ile beraber resmen devrim yarattı.

iPhone 8’in önceki raporlardaki %30 daha büyük kapasiteli L şeklinde bir batarya ve çift arka kamera ile geleceği yönündeki söylentiler yeni raporlarda da gözüküyor. Üretim aşamasında yeni batarya teknolojisinin cihaz başına 75-80 dolarlık ekstra masraf çıkarması, cihazın 1000 dolar üzerine çıkacağına dair önemli bir gösterge. 3.5 mm’lik kulaklık girişini tarih etmek konusunda Apple’ın ısrarı devam edecek ve cihaz kutusunda bir AirPods kablosuz kulaklıkla gelecek.

Elbette zamanla kabloları ortadan kaldırmak doğru bir tercih ancak firma, bu konuda biraz aceleci davranarak elinde kalan kulaklıkları iPhone 8 kutusunda sunacak ve büyük bir lojistik sorunla baş etmek zorunda kalacak.

iphone-8-tasarımı-severleri-kızdırabilir

Apple anlaşılan o ki sakin değil ve aceleci tavrı yeni cihazına eti edecek gibi. Umarız yükselttikleri beklenti, kullanıcıların fiyat/performans açısından beklentilerini karşılamasını sağlar. Zira zaten cep yakan iPhone fiyatlarının ABD’de 1000 dolar barajını aşması, ülkemizde 5000 TL barajının aşılması demek. Buda bir toros parası demek. 🙂 Bakalım ilerleyen günlerde bizi hangi gelişmeler bekliyor.

Ercan Asilzade {Ercan Asilzade}

25 yaşında olan Ercan, uzun yıllardan beridir teknolojiye ilgi duymaktadır. Üniversite eğitimine devam etmekte olan Ercan, gelecekte teknoloji alanında daha fazla aktif olmayı hedeflemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.