Kapat
Mobil 6 0

BİM iPhone 6 satışını iptal etti

Perakende mağaza zincirlerinden birisi olan ve birkaç aydır teknolojik ürünlerin satışı ile gündemde duran BİM, bugün yaptığı açıklama ile Recep Tayyip Erdoğan tarafından Amerikan teknolojik ürünlerine boykot çağrısı sonrasında açıklama yaparak bu hafta 1.899 TL ile satışa sunacak olduğu iPhone 6 modelinin satışını iptal ettiklerini ve bu hafta yapılacak olan satışların boykot çağrısı dolayısı ile yapılmayacak olduğunu açıkladı.

Apple cephesinden bu konu ile ilgili açıklama yapılmazken, Türkiye’nin Apple ürünlerinden aldığı vergi oranlarının yüksekliği ve Apple ürünlerinin genel olarak alt ve orta seviye değil zengin kitleye hitap ediyor olması dolayısı ile bu boykot çağrısının sonucunun nasıl olacak olduğu merak konusu.

Apple ürünleri rekor kırıyor

Türkiye’de Apple ürünleri yüksek fiyatlarına rağmen rekor kırarken, vatandaşlar çok iyi olarak gördükleri ve kendisini kanıtlamış, dünyanın en zengin şirketi konumunda olan Apple’ın ürünlerine ilgi ve rağbet gösteriyorlar.

BİM mağazalarında satılmayacak olan iPhone 6 modelinin ise Apple’ın desteğini kesmeyi planladığı çok uzun süre önce satışa sunulmuş ve birçok yerde bu fiyattan satışta olan bir model.

Anıl Kılıççı {Anıl Kılıççı}

Henüz 26 yaşındayım. 10 yılı aşkın süredir teknoloji üzerine yoğun ilgi duyuyorum ve Adnan Menderes Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunuyum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.